Tuuline ja vihmane ilm püsib ka järgmisel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilm on temperatuurifooni poolest juuli keskmisel tasemel, kuid väga heitliku meelega ja tavalisest sagedamini saadab alla vihmahooge. Paraku pole ka lähemal ajal suurt muutust oodata.

Laupäeval on sajuhooge harvemini. Lõõtsub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15, rannikul kuni 18 m/s. Sooja tuleb 20–23 kraadi, jahedam on vaid meretuulega rannikul ja sajuhoo all.

Pühapäeval lisandub madalrõhkkonna lõunaserva mööda niiskust ning päeval sajab siin-seal hoovihma, pole välistatud ka äike. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul, puhanguid on kuni 14 m/s. Sooja on öösel 11–16 ja päeval 18–23 kraadi.

Esmaspäeval tekib väike kõrgrõhuhari, kuid Eestist põhja poole jäävad alad on ikka madalrõhkkonna mõjusfääris ning selle mõjul võib ka meil kohati hoog vihma tulla. Tuul päeva peale nõrgeneb. Sooja tuleb öösel 10–15 ja päeval 18–22 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimaile ning päeval on vihmahoogude võimalus taas suurem. Tuul on võrdlemisi nõrk ja puhub valdavalt läänekaarest. Sooja on öösel 10–15, päeval 19–21 kraadi.

Kolmapäeval läheneb Venemaalt madalrõhkkond, mille liikumiskiiruse kohta on prognoosarvutused erinevad ja seetõttu võib ka saju ulatuse prognoos muutuda. Lähenevad sajupilved võivad katta vaid Eesti idapoolse osa, jõulisemal lähenemisel laieneb sajuala aga ka Lääne-Eestisse. Põhjakaare tuul tugevneb. Sooja on öösel 10–15 ja päeval 16–20 kraadi. Paigus, kuhu sajud veel ei jõua, võib temperatuur tõusta paar kraadi kõrgemale.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna läänepoolne serv. Ilm on sajuhoogudega, tugeva põhjakaare tuulega ning jahe. Sooja tuleb öösel 11–15, päeval 15 kraadist sajupilvede all 21–22 kraadini Eesti lääneservas, kuhu võib jõuda vähem sajupilvi.

Reedel madalrõhkkond nõrgeneb ja nihkub veidi kaugemale. Vihmahooge on hõredamalt ja harvemini, tuul nõrgeneb ja puhub valdavalt idakaarest. Sooja on öösel 11–16 ja päeval 17–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles