Välisministeerium soovitab vältida Türgisse reisimist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Reaktsioonina täna toimunud riigipöördekatsele soovitab Eesti välisministeerium vältida reisimist Türgisse, eriti suurlinnadesse nagu Ankara ja Istanbul.

Välisminister Marina Kaljurand kirjutas sotsiaalmeedias, et Türgi peaministri sõnul püüavad sõjaväelased haarata võimu Türgis, olukord on aga segane ja praegu pole toimuva kohta täpset informatsiooni. Tema sõnul jälgib ministeerium olukorda, kuid inimestel, kes viibivad Türgis, soovitatakse olla kuni olukorra selginemiseni kodus või hotellis.

Türgis viibivatel Eesti kodanikel palub välisministeerium vältida viibimist avalikes kohtades ja järgida kohapealseid juhiseid.

Ministeeriumi teatel on Türgis kasvanud terrorioht ja viimasel ajal on sagenenud terroriaktid suurlinnades. «Soovitame võimalusel vältida suurlinnade külastamist ning olla äärmiselt tähelepanelik ja tavapärasest ettevaatlikum linnakeskustes, kaubanduskeskustes, turgudel, bussides, minibussides (dolmuš) ja metroos,» teatas ministeerium.

Samuti tuleb välisministeeriumi teatel ohutuse eesmärgil täielikult vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi ning neid mitte pildistada või filmida. «Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid, seal võidakse kasutada kottide läbivalgustamist ja metallidetektoreid,» märkis ministeerium oma reisiinfo leheküljel.

Ministeerium uuendas Türgi reisihoiatust

Ministeerium uuendas öösel Türgi reisihoiatust: ohutaset tõsteti ühe taseme võrra. Samuti palub ministeerium Türgis viibivatel eestlastel anda endast lähedastele märku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles