Ministeerium: Nice´is vigastada saanud eestlaste arv tõusis neljani (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice´is mälestatakse lilledega eilses rünnakus hukkunuid
Nice´is mälestatakse lilledega eilses rünnakus hukkunuid Foto: SCANPIX

Välisministeeriumi kinnitusel on neid praeguseks teavitatud neljast vigastatud Eesti kodanikust seoses Nice´i rünnakuga. Varem oli teada, et Nice'is sai viga kolm eestlast.

Valvepressiesindaja sõnul viibivad kõik viga saanud eestlased haiglaravil, kuid täpsemat infot nende tervisliku seisundi kohta nad avaldada ei saa. Vigastatute lähedasi on teavitatud ja nendega ollakse ühenduses. 

Pressiesindaja lisas, et ministeerium on praeguseks saanud 151 piirkonnas viibinud eestlase kohta info, et nendega on kõik hästi.

Välisministeeriumi konsulaarabi büroo direktor Tarmo Punnik ütles täna hommikuses Postimehe erisaates, et umbes kümne eestlasega pole veel ühendust saadud. Ministeerium kinnitas, et õhtuse seisuga on üles leitud kõik eestlased, kellega seni kontakt puudus. 

Välisminister Marina Kaljurand ütles õhtul «Aktuaalsele Kaamerale», et Eesti konsul on praegu Nice'is kohapeal ja abistab eestlasi suhtlemises politsei ja haiglaga ning jääb sinna kuniks vaja. «Kordan aga, et osa kannatanuid on veel tuvastamata ja Prantsuse politsei jätkab seda tööd,» lisas Kaljurand.

Täna lähetas välisministeerium Nice'i Pariisis konsuli ülesandeid täitva diplomaadi Kadi Metsandi, et ta saaks toetada seal viibivaid Eesti kodanikke ja olla vajadusel abiks probleemide lahendamisel.

Metsand saabus Nice´i pärastlõunal ja kohtus seal ka vigastatud eestlastega. Õhtul ütles diplomaat Postimehele, et täpsema ülevaate saaks ta anda homme hommikul.

Kadi Metsandiga on võimalik saada ühendust telefoninumbril +336 3090 6365 või e-maili teel kadi.metsandi@mfa.ee  

Nice'is toimus rünnaku ajal Euroopa Innovatsiooniakadeemia, kust võttis osa paarkümmend Eesti tehnoloogiavaldkonna inimest. Nende seas on vigastatud, kelle asukohta eile alles selgitati, kuna kõiki, kes haiglas viibisid, ei olnud võimalik kohe tuvastada.

Kahe noormehe kohta otsisid lähedased eile infot suhtlusmeediast ning pärastlõunal saabus teade, et noormehed on haiglas, kuid nende seisund polnud veel teada.

Veoautorünnakus sai Nice'is neljapäeva hilisõhtul surma 84 ja vigastada üle kahesaja inimese. Veresauna eest võttis vastutuse sunniäärmuslik Islamiriik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles