Istanbulist naasnud eestlane: oli ka pisaraid

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul maandus Tallinna lennujaamas esimene lennuk Istanbulist peale riigipöörde katset. Vaata videost, milliste emotsioonidega eestlased ja türklased Tallinnasse jõudsid.

Türgi noormees Safak ütles, et ta oli küll veidi hirmul, kuid kõigeks tuleb valmis olla. Noormees lisas, et tema vanemad on pidanud selliseid olukordi läbi elama.

Külli sõnul oli tema jaoks olukord rahulik ja turvaline. «Situatsiooni ise me ei näinud, kuna tulime Keeniast.» Ta lisas, et sõbrad, kes temaga Facebooki vahendusel kontakti hoidsid, olid palju enam mures kui ta ise.

Mia hirmu ei tundnud: «Kohalikud rahustasid mind maha.» Küll aga oli terve selle aja neiu pere, kes talle lennujaama vast tuli, väga mures.

Nele, kellel olid lennupiletid Antalyast läbi Istanbuli koju, pidi lendude tühistamise tõttu kõigepealt rendiautoga 12 tundi Istanbuli sõitma ning alles siis sai neiu eilse lennuga koju. Tema sõnul oli sealne olukord tema jaoks väga hirmutav ja katsumusterohke: «Oli ka pisaraid,» lisas ta.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles