Alanud nädala ilm annab lootust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb alanud nädalal üksikute sajuhoogudega üsna soe ilm.

Homme jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimaile. Kohatiste vihmahoogude võimalus ulatub 25 protsendini ja seda eelkõige päevasel ajal. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 9–15 ja päeval 18–23 kraadi.

Kolmapäeval nihkub madalrõhkkond Venemaalt lähemale, samas tugevneb lääne poolt ka kõrgrõhuala mõju ja nii ulatuvad üksikud sajupilved üksnes Ida-Eestisse. Tuul on öösel nõrk, päeval loode- ja põhjatuul tugevneb. Öösel tuleb sooja 9–15, päeval 18–23 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna läänepoolne serv. Ilm on pilvine ja mandril on sajuvõimalus 25–50 protsenti, ehkki sajuhulgad on väikesed. Jahedust lisab tugev põhjakaare tuul. Sooja on öösel 11–16, päeval 17–20, Eesti lääneservas, kus pilvisus on hõredam, kuni 23 kraadi.

Reedel ilm oluliselt ei muutu ja Eesti on jätkuvalt madalrõhuala kauges lääneservas. Kohati sajab hoovihma, suurem on sajuvõimalus Kagu-Eestis. Puhub nõrk või mõõdukas põhjakaare tuul. Sooja tuleb öösel 9–15 ja päeval 19–24 kraadi.

Nädalavahetuse ilm sõltub sellest, kui kaugele põhja Venemaa madalrõhuala kese liigub. Kui see jääb Volgamaale, ootab Eestit nii nädalavahetusel kui järgmise nädala algul hoo- ja äikesevihmadega soe suveilm. Madalrõhkonna põhjapoolsema asendi puhul tuleb ilm aga hoovihmadega ja jahedapoolne.

Laupäeval ja pühapäeval süveneb Eesti kohal Venemaa madalrõhulohk koos frontaaltsooniga. Mitmel pool sajab vihma, suureneb ka äikeseoht. Põhjakaare tuul nõrgeneb ja pühapäeval pöördub tuul idakaarde. Sooja on öösel 11–16 ja päeval 18–23 kraadi. Pühapäeval võib Venemaal asuva madalrõhkkonna keskme lõunapoolse asendi korral Eestisse saabuda soojem õhumass, sel juhul tõuseb õhutemperatuur Ida-Eestis 27 kraadini.

Esmaspäeval moodustub 50–70-protsendilise tõenäosusega üle Eesti lääne-ida suunaline madalrõhuvöönd ja hoovihmad jätkuvad. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Sooja tuleb öösel 12–16 ja päeval 19–24 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles