Taavi Rõivas: täna on Eesti jaoks kurb päev (13)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas avaldas kaastunnet Nice'is hukkunud kahe Eesti kodaniku lähedastele ning kutsus inimesi mõtlema nii hukkunute perede kui ka enda lähedaste peale. 

Postimees avaldab peaministri avalduse täismahus:

Täna on Eesti jaoks kurb päev. Me peame esmakordselt tunnistama karmi paramatust, et terrori valus puude on tabanud meid kõige kurvemal moel.

Eile hilisõhtul saime Prantsusmaalt lõpliku kinnituse, et me oleme Nice'i tragöödias kaotanud kaks Eesti inimest – vanaema, kes jalutas tol saatuslikul õhtul promenaadil oma lapselastega, ja noore talendi, kes nautis sealsamas ilutulestikku koos kaaslastega Euroopa Innovatsiooniakadeemiast.

Mitte kunagi varem ei ole nüüdisaja terrorism puudutanud Eesti inimesi nii lähedalt nagu möödunud nädalal Prantsusmaal. Terroristidel õnnestus meile valusalt haiget teha. Aga me ei tohi alla anda. Me peame kahe oma kodaniku ja kümnete teiste mälestuseks olema tugevad.

Vaid nii saame pimedast vihkamisest kantud terrorilainele vastu astuda ning öelda, et me ei murdu ega lase hirmul kahjustada väärtusi ja vabadusi, mis teevad meist üksteisest hoolivad ja lugupidavad inimesed.

Avaldan kaastunnet hukkunute lähedastele. Mõelgem täna nende kahe Eesti inimese peale ja mõelgem nende perede peale. Aga mõelgem ka oma lähedaste peale. Hoidkem ja toetagem üksteist.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles