Kaljurand: Türgi peab täitma kõiki endale võetud kohustusi (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: SCANPIX

Välisminister Marina Kaljurand tegi täna Euroopa Nõukogu ministrite komitee eesistujana avalduse seoses Türgi riigipöördekatsega, märkides, et Türgi peab täitma kõiki endale võetud rahvusvahelisi kohustusi, viidates Recep Tayyip Erdoğani vihjetele kavast taastada surmanuhtlus.

«Euroopa Nõukogu eesistujana kutsun Türgi valitsust üles pärast luhtunud riigipöördekatset pidama kinni põhiseaduslikust korrast. Kohane vastus katsele kõigutada demokraatlikku riigikorda saab olla ainult kooskõlas demokraatlike institutsioonide ja õigusnormidega,» ütles Kaljurand.

Kaljurand rõhutas, et Euroopa Nõukogu liikmesriigina on Türgi kohustatud täitma kõiki endale võetud kohustusi, mis tulenevad Euroopa Inimõiguste konventsioonist ja selle lisaprotokollidest.

«See hõlmab õigust elule, mis on põhiväärtus ja mida tuleb kaitsta igal juhul, ning õigust õiglasele kohtupidamisele,» lausus Kaljurand.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles