Võrumaal skulptuuri alla jäänud kuueaastane poiss suri

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuur.
Skulptuur. Foto: Ekraanitõmmis TV3 videost

Antslas suri rasketesse vigastustesse väike laps, kes jäi õnnetult mitmemeetrise puidust skulptuuri alla.

Esialgsetel andmetel ronisid lapsed puidust skulptuuride otsas, kui üks skulptuur kukkus ümber ning selle alla jäi kuueaastane poiss. 

Meedikud võtsid raske peavigastuse saanud lapse enda hoole alla, kuid paraku ei õnnestunud tema elu päästa ning poiss suri täna haiglas.

Prokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ütles Postimehele, et praeguse seisuga ei ole kriminaalmenetluses kedagi kahtlustatavaks kuulutatud ja kedagi ei ole üle kuulatud.

«Juhtunu asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus, tõendite kogumine alles käib,» ütles Kahro Postmehele.

Antsla vallavanema Merike Prätzi sõnul on skulptuurid seisnud Kultuuri- ja spordikeskuse õue peal üle aasta ja seni pole nendega ühtegi teist intsidenti juhtunud.

«3. juulil tabas Antsla valda üldse väga kõva torm. Meil võttis siin samas keskuse juures puid koos juurtega maast välja ja nende kujudega ei juhtunud ka siis mitte midagi,» lisas Pärtz.

Vallavanema kinnitusel on praeguseks skulptuurid eemaldatud: «Praegu võtsime me need kõik kujud sealt ära, vältimaks seda, et mõni läheb katsetama ja proovima,» rääkis Pärtz.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Copy
Tagasi üles