Riik otsib parimaid loovlahendusi Eesti 100. aastapäeva tähistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Riigikantselei kuulutas välja konkursi, et leida parimad sõnumid ja visuaalsed lahendused Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks ja Eesti tutvustamiseks Euroopa Liidu (EL) Nõukogu eesistumise ajal.

«Otsime pikaajalist partnerit, kellega koos välja töötada sünnipäeva visuaalsed lahendused ja viimistleda lõpuni sõnumid, mida saavad kasutada kõik, kes teevad kingitusi või korraldavad sündmusi Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks,» selgitas EV100 turundus- ja kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril.

Konkursil otsitakse lahendust ka Eesti kui ELi Nõukogu eesistujariigi tutvustamiseks. Eesistumise ajal külastab Eestit ligi 30 tuhat väliskülalist ning kõrgetasemelised sündmused toovad siia sadu välisajakirjanikke. «Oleme eesistujana nähtavamad nii Brüsselis kui terves Euroopas. Samal ajal kui sisuline valmistumine selleks rolliks juba käib, tuleb meil läbi mõelda ka see, kuidas enda riiki ja rahvast tutvustame,» ütles Eesti ELi eesistumise kommunikatsioonijuht Tiina Urm.

Eesti Vabariik tähistab 100. sünnipäeva 2017. aasta aprillist kuni 2020. aasta aprillini. Eesti ELi Nõukogu eesistumine on plaanitud 2018. aasta esimesesse poolde. See annab võimaluse luua ühine Eestit välisriikides tutvustav sündmuste programm. EV100 ja Eesti kui ELi eesistujariigi visuaalsed lahendused võiksid seega töötada nii iseseisvalt kui koos.

Loovkonkurss on avatud kõikidele agentuuridele, kes omavad mitmekesist ja pikaajalist kogemust. Oodatud on ka agentuuride ühispakkumised. Töid saab esitada kuni 1. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles