Baltika jätkab kasvulainel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Meelis Milder Baltika uue tootmishoone avamisel eelmise aasta novembris.
Pildil on Meelis Milder Baltika uue tootmishoone avamisel eelmise aasta novembris. Foto: Peeter Langovits.

Baltika kolmanda kvartali konsolideeritud müügitulu ulatus 336 miljoni kroonini, kasvades eelmise aastaga võrreldes 9 protsenti.


Baltika toodete jaemüük kasvas kolmandas kvartalis 10 protsenti ja hulgimüük 19 protsenti. Võrreldavate poodide müügikasv ulatus 7 protsendini. Tugevaimaks müügikuuks oli august, mil kogumüük kasvas 23 protsenti.


Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul näitavad kolmanda kvartali müügid, et suvel toimunud pööre ettevõtte majandustsüklis jätkub. «Keskendumine efektiivsuse tõstmisele suurtel turgudel on andnud soovitud tulemuse - Baltika sõuab hetkel Eesti majanduses toimuvaga pigem vastuvoolu,» hindas Milder.

Eduka kolmanda kvartali taga näeb Milder stabiilselt häid müüke Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel ning tugevat sügishooaja alguse pakkumist. Kesk-Euroopas kasvas kolmandas kvartalis jaemüük 82 protsenti, Ida-Euroopas 20 ning Baltikumis ühe protsendi.

Kvartali viimasel kuul, septembris oli jaemüügi kasv rahulikum, tõustes 3 protsenti, võrreldavate poodide müügikasvuks kujunes üks protsent.

Septembri lõpus oli Baltika grupil 125 kauplust müügipinnaga 24 770 ruutmeetrit. Tänavu on ettevõttel plaanis avada veel 9-11 kauplust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles