Fotod ja video: saksa mägijäägrid harjutasid Eesti maastikul (2)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa kaitseväelaste eesmärk on tutvuda Eesti maastiku ja väljaõppetingimustega ning harjutada koos Eesti kaitsejõudude ja teiste siin viibivate liitlasüksustega. 

Saksa Bundeswehri 23. mägijäägrite brigaadi ülem brigaadikindral Alexander Sollfrank kohtus täna 1. jalaväebrigaadi staabiülema kolonelleitnant Mati Tikerpuuga ning tutvus Eestis teeniva üksuse tegevusega, teatas Kaitsevägi.

Sollfranki sõnul on rotatsiooni eesmärgiks harjutada tavapärasest raskemal Eesti maastikul ning tugevdada liitlassuhteid Eesti kaitseväelastega.

Kolmekuuline rotatsioon on jagatud kaheks pooleteise kuu pikkuseks tsükliks, milles osalevad 231. mägijäägripataljoni kaks erinevat kompaniid. Kokku on Saksa kontingendi suurus ligi 200 inimest.

Mägijäägrite üksused on spetsialiseerunud raskel maastikul ning ekstreemsetes ilmastikutingimustes tegutsemisele. Eestis teenivate üksuste relvastusse kuuluvad jalaväe lahingumasinad Boxer ja luuresoomukid Eagle. 231. mägijäägripataljoni kodubaas asub Bad Reichenhallis Lõuna-Saksamaal.

Üksus jõudis Eestisse juuli alguses ning jääb Tapale kuni septembri lõpuni. <

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles