Bravuurikad aserid ajasid narkoäri Mustamäe söögikohast (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi narkokaupmehed Stephan Hiwat (vasakult) ja Pedram Gholami Varnam Khasti tulid Eestisse kohale, et tagada oma raha kätte saamine, kuid vahistati siin ning peavad nüüd veetma Harju maakohtu kolmapäevase otsusega üle viie aasta vanglas. Nendelt narkootikume ostnud Andrei Jelin läheb trellide taha kuueks aastaks, kuid enne süüdimõistmist bravuuritses ta kohtusaalis ning ähvardas fotograafi.
Hollandi narkokaupmehed Stephan Hiwat (vasakult) ja Pedram Gholami Varnam Khasti tulid Eestisse kohale, et tagada oma raha kätte saamine, kuid vahistati siin ning peavad nüüd veetma Harju maakohtu kolmapäevase otsusega üle viie aasta vanglas. Nendelt narkootikume ostnud Andrei Jelin läheb trellide taha kuueks aastaks, kuid enne süüdimõistmist bravuuritses ta kohtusaalis ning ähvardas fotograafi. Foto: Juss Saska / Postimees

Politseile juba ammu tuttavad ülikogenud narkoärikad andsid kolmapäeva keskpäeval Harju maakohtu suurimas saalis etenduse: narkokuriteos süüdistatavad kohtualused polnud nõus, et Postimehe fotograaf neid pildistab, ja tegid selle talle selgeks nii kehakeeles kui ka verbaalselt.

Üks vahi all olnud kohtualustest, Viktoria Alver, soovis fotograafile isegi füüsiliselt kallale minna ja tema takistamiseks läks tarvis eriüksuslastest politseinike jõudu. Kui fotograaf saalist lahkus, siis läks sõu edasi, sest kohale oli tulnud palju kohtualuste sugulasi ja tuttavaid, kellele tuli samuti korralikku etendust pakkuda.

Kohtu alla sattusid need üheksa inimest narkolasti tõttu, mille politsei avastas selle aasta alguses. Narkoäri pealik oli uurijatele juba 1990ndatest tuttav aser Ahmed-Aga Gašimov, hüüdnimega Alik. Seda, et tegu on aseriga, on siinkohal oluline märkida, sest just seda päritolu allilmategelased olid esimeste seas, kes hakkasid taasiseseisvunud Eestis narkoäri ajama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles