Mobiil-ID sertifikaatide väljastamine on ajutiselt peatatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis saab valimistel hääletada ka ID-tuvastust võimaldava mobiiltelefoniga.
Märtsis saab valimistel hääletada ka ID-tuvastust võimaldava mobiiltelefoniga. Foto: Ants Liigus

Seoses mobiil-ID üleminekuga riiklikult tunnustatud digitaalseks isikutunnistuseks on ajutiselt peatatud mobiil-ID sertifikaatide väljastamine.

Mobiil-ID sertifikaatide väljastamine on ajutiselt peatatud ajavahemikul 27. jaanuarist 31. jaanuarini, samuti ei ole mainitud ajal võimalik juba taotletud sertifikaate aktiveerida. Seni väljastatud Mobiil-ID sertifikaadid toimivad edasi tõrgeteta.

Uute riikliku garantiiga mobiil-ID sertifikaatide väljastamine algab 1. veebruaril ning nende saamiseks tuleb politsei- ja piirivalveameti veebilehel www.politsei.ee esitada elektrooniline taotlus.

Alates 1. veebruarist riigi poolt väljaantavat mobiil-ID-d on võimalik kasutada riigikogu valimistel  elektrooniliseks hääletamiseks.

Praegused mobiil-ID kasutajad, kes soovivad valimistel elektrooniliselt hääletada, peavad alates 1. veebruarist politsei veebilehel oma mobiil-ID sertifikaate uuendama, uut mobiil-ID funktsionaalsusega SIM-kaarti sel juhul vaja ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles