Rootsis seksuaalkuriteo toime pannud mees tabati Eestist (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsis toime pandud seksuaalkuriteo uurimise jäljed viisid Eestisse, kust tabati 15-aastast tüdrukut rünnanud mees.

Juhtum leidis Rootsis Umeås aset 2015. aasta augustis, kui tundmatu mees ründas toona veel 15-aastast tüdrukut. Tüdruk oli varajasel hommikutunnil kesklinnast teel kodu poole, kui tema taga kõndinud mees temast möödus, kirjutab Rootsi väljaanne Västerbottens-Kuriren.

Mõne aja pärast nägi tüdruk uuesti sama meest, kes seekord temaga juttu alustas. Tüdruk ei soovinud mehega rääkida, misjärel muutus viimane agressiivseks. Mees haaras tüdruku õlgadest, lükkas ta pikali ning hoidis teda kinni. Kui tüdruk hakkas appi karjuma, haaras mees tal kõrist. Siis aga tõusis mees püsti ja jooksis minema.

Üsna kohe ilmus sündmuspaigale naisterahvas, kes oli tüdruku appikarjeid kuulnud. Ehkki rünnak tüdrukule füüsilisi vigastusi ei jätnud, selgus ülekuulamiste käigus, et see oli teda mõjutanud vaimselt.

Mehe tabamiseks saatis politsei ohvri riided analüüsi ning tüdruku jakilt leitigi ründaja DNA. Küll aga ei leitud sellele vastet rootslaste andmebaasist.

Juuni keskel peeti Rootsi vahistamisorderi alusel Eestis kinni 27-aastane mees. Sama kuu lõpus anti mees üle Rootsi ametivõimudele ning nüüdseks on ta kohtus karistusegi saanud.

Kohus leidis, et mehe süü on tõendatud ning mõistis talle neli kuud vangistust. Lisaks peab ta ohvrile kompensatsiooniks tasuma 17 400 Rootsi krooni.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles