Presidendiks pürgijad rääkisid kooseluseadusest (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiks pürgijad debateerivad.
Presidendiks pürgijad debateerivad. Foto: SDE

Isamaa ja Res Publica (IRL) toetusega presidendiralliga liitunud Allar Jõks teatas täna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna suvepäevadel, et ei seo end teda esimesena toetama asunud erakonna vaadetega.

Sotside suvepäevadel on arutlemas Allar Jõks, Mailis Reps, Eiki Nestor ja Urmas Paet. Presidendiks pürgijatelt küsiti, et kui riigikogu võtaks napi häälteenamusega vastu kooseluseaduse tühistamise seaduse, siis kas nad kuulutaksid presidendina selle seaduse välja.

IRLi presidendikandidaat Allar Jõks sõnas kooseluseaduse tühistamisest kõneldes, et tema ei kuulutaks välja sellist seadust, mis riivaks oluliselt inimestele juba antud õigusi.

Ka sotside kandidaat Eiki Nestor avaldas sama meelt, kinnitades, et kooseluseaduse tühistamine oleks põhiseaduse vastane. Sama meelt olid ka Reformierakonna presidendikandidaadiks pürgiv Urmas Paet ja Keskerakonna riigipea kandidaat Mailis Reps.

Reps lisas kerge muige saatel, et vaevalt Jõks selle seaduse välja kuulutamata jätaks, mille peale teatas Jõks, et ei seo end teda esimesena toetama asunud erakonna ehk IRLi vaadetega.

Nimelt ei toetanud riigikogu maikuus 47 häälega kooseluseaduse kehtetuks tunnistamist. Küll aga hääletas enamik IRLi liikmeid vastavasisulise eelnõu menetlusse jätmise poolt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles