Video: avatud talude päev tõi «Õnne 13» tallu sadu uudistajaid

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eestililisel avatud talude päeval avas oma koduõue uudistajatele Tallinna külje all asuv Esko talu Saku vallas, mis on «Õnne 13» seriaalist tuntud kui Uuevariku talu. Vaata videost, millist elamust pakkus selline päev külastajatele.

«Inimesed avastad üllatusega, et Tallinna lähedal on selline maa elu ja see kõik neile meeldib. Maitsevad jäätist ja juustu - avastamist jätkub,» ütles Esko talu peremees Gunnar Eensalu.

Esko talu peremehe sõnul osalevad nad avatud talude päeval esimest korda, kuid olid juba eelnevalt arvestanud, et külastajaid võib palju tulla.

Tarmo sõnul, kes kogu perega maa elu uudistama tuli, on hea reaalselt näha, mida inimene sööb.

«Need on vajalikud üritused, et lastele näidata, kust tuleb piim ja jogurt,» nentis Ave, kes tuli Esko tallu koos pisipojaga, et talle loomi tutvustada.

Külastaja Anni sõnul on see kahtlemata üks tore viis, kuidas oma pühapäeva veeta.

Täna avasid ligi 200 talu ja põllumajandustootjat üle-eesti teistkordselt uudistajatele oma õued. Külastajaid ootasid nii suuremad farmid kui ka väiksemad talud. Tutvuda sai loomade ja taimedega, põllumajandustehnika ning ehtsa talutoiduga. Peremehed
ja –naised viisid läbi ekskursioone ja töötubasid, et tutvustada just oma talu eripärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles