Sarajevos avati inimkonnavastaste kuritegude ja genotsiidi muuseum

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnialased jätavad hüvasti 127 genotsiidi ohvriga, kelle isikud tuvastati alles nüüd, 21 aastat hiljem.
Bosnialased jätavad hüvasti 127 genotsiidi ohvriga, kelle isikud tuvastati alles nüüd, 21 aastat hiljem. Foto: Scanpix/AP

Muuseumis keskendutakse nüüdisaja sõjaajaloole ning sealt võib leida ka ohtralt esemeid inimestelt, kes kuritegude või genotsiidi ohvriks on langenud.

Esemete hulgas, mida muuseumis on võimalik näha, on asjad, mis on massihaudadest välja kaevatud. Nii võib seal näha kellasid, juuksekamme ja särke, mida kasutasid inimesed, kes julmalt hukkusid, vahendab Lonely Planet.

Muuseumis on keskendutud perioodile 1992-1995. Siin ei ole ühtegi muuseumit, mis tõestaks selliste võigaste sündmuste toimumist, rääkis Alija Gluhovic, üks projekti eestvedajatest.

Muuseumis saab näha ka vangikongi ning vaadata lühifilme ja lugeda lisaks infot. Kaetud on mitmed erinevad sündmused sellest perioodist. Näitusega soovitakse kohalikele rohkem infot jagada nende lähiajaloo kohta ning väliskülalistele tutvustada toimunud õuduseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles