Võru linnapea: tõusime kuritegevuse pingereas, sest politsei teeb head tööd

Kadri Ratt
, kadri.ratt@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru kuritegevust võib paljuski seostada salakaubaveoga.
Võru kuritegevust võib paljuski seostada salakaubaveoga. Foto: Urmas Luik

Võru linnapea Ülo Tuliku hinnangul võis Võru justiitsministeeriumi koostatud kuritegevuse pingereas neljandale kohale tõusta seetõttu, et kohalik politsei teeb head tööd ja kuritegude avastamise protsent on kõrge.

Tuliku sõnul tähendab kuritegevus Võrus eelkõige vargusi ja kelmusi ning raskeid kuritegusid on vähe. «Lõuna prefekti linnavalitsusele tehtud ettekandest jäi küll mulje, et turvalisuse pärast Võrus muretsema ei pea. Raskeid kuritegusid on meil väga vähe ja narkootikumide tarvitamine on samuti madalal tasemel,» rääkis Tulik Postimees.ee´le.

Justiitsministeeriumi teisipäeval avaldatud kuritegevuse kokkuvõttest selgus, et kõige rohkem kuritegusid pannakse jätkuvalt toime Tallinnas, Narvas ja Tartus, kuid neljandale kohale tõusis üllatuslikult Võru.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Heili Sepa hinnangul võib Võru kuritegevust seostada paljuski salakaubaveo ja kelmuste, eriti kiirlaenukelmuste hulga suurenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles