Alanud nädal tuleb vihmane, kuid soe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt tuleb alanud nädal valdavalt vihmane, kuid mõõdukalt soe ning lähipäevil võib õhutemperatuur tõusta 26–27 kraadini.

Homseks laieneb Läänemerelt Eestisse madalrõhulohk. Öösel on hoovihma ja äikesevõimalus Kesk- ja Ida-Eestis, päeval aga mitmel pool. Saartel jääb hoovihmavõimalus ka päeval alla 25 protsendi, mandri lääneosas on see 25–75 ning Ida- ja Lõuna-Eestis üle 90 protsendi. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja tuleb öösel 13–18 ja päeval 22–27 kraadi.

Kolmapäeval on rõhuväli Eesti kohal ebamäärane, sestap püsib suuremas osas Eestis sajuvõimalus 25 protsendi piires, Ida-Eestis on see aga 50–75 protsenti. Öösel puhub nõrk ja päeval mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 13–18 ja päeval 21–26 kraadi.

Neljapäevaks liigub lõuna poolt Eestisse madalrõhulohk, mis põhjustab kohati tugevat sadu ja äikest. Lääne-Eestist alates õhutemperatuur langeb. Öösel on sajuvõimalus alla 25 protsendi, kuid päeval levib sajuala edelast kirdesse. Sajab hoovihma, kohati on sadu tugev ja on ka äikest. Tuul on muutlik ja nõrk, kuid äikesega võivad kaasneda tugevad puhangud. Sooja tuleb öösel 11–17, päeval 17–23, Lõuna-Eestis kuni 26 kraadi.

Reede öö on Ida-Eestis veel sajune, kuid päevaks sajuvõimalus väheneb. Puhub nõrk või mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 12–18 ja päeval 18–23 kraadi.

Laupäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhulohk. Öösel sajab kohati ja päeval kõikjal hoovihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja tuleb öösel 11–17 ja päeval 17–22 kraadi.

Pühapäeval madalrõhulohk eemaldub, kuid on siiski veel lähedal ja seetõttu püsib hoovihmavõimalus 50–75 protsendi piires. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 18–22 kraadi.

Esmaspäeval teeb ilma madalrõhuala kaguserv ja päev võib kujuneda üsna vihmaseks. Samas on võimalik, et tugevam sadu möödub Eestist ida poolt. Puhub mõõdukas või nõrk lõunakaare tuul. Sooja on öösel 11–16 ja päeval 18–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles