Eestlasest sissemurdja üritas jalgrattal Saksa politsei eest põgeneda (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Saksa politsei pidas laupäeva öösel Alam-Saksi liidumaal Hollandi piiri lähedal kinni Eestist pärit mehe, kes üritas sisse murda suvemajja ja proovis pärast politseinike saabumist jalgrattaga sündmuskohalt põgeneda.

Hareni linna elanik teatas ööl vastu laupäeva kell 0.20 häirekeskusele, et tema naabri suvemaja juures askeldab kahtlane tegelane, kes üritab ilmselt majja sisse murda, kirjutab Osnabrücker Zeitung.

Politseinike saabudes polnud mees veel majja sisse pääsenud. Mees üritas rattaga politsei eest ära sõita, kuid korrakaitsjad pidasid ta pärast lühikest tagaajamist kinni. Mehel oli kaasas sõrgkang, mida ta politsei hinnangul kasutas majja sisse murdmisel. Suvemaja uksel olid kangijäljed, mis olid ilmselt tekitatud sama kangiga.

Kinni peetud 37-aastane Eestist pärit mees eitas sissemurdmiskatset ja väitis, et ei ole selle juhtumiga kuidagi seotud. Ta rääkis politseinikele, et on Euroopas jalgrattamatkal ja sõitis Tallinnast rattaga Saksamaale.

Kinnipeetud mees on Saksa politseile varasemast tuttav. 2014. aastal oli mees seotud ühte majja sissemurdmisega ning sama maja eest kahe hinnalise auto varastamises. Siis mõistis kohus mehele pooleteise aasta pikkuse vangistuse.

Prokuratuur taotles nädalavahetusel kohtult mehe vahistamist ning Meppeni kohus võttiski ta eeluurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles