Politsei jättis Dmitrijevi mõneks ajaks jalameheks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Dmitri Dmitrijev pääses kriminaalmenetlusest, kuna ütles, et hakkas autos alkoholi tarbima pärast avarii tegemist.
Riigikogulane Dmitri Dmitrijev pääses kriminaalmenetlusest, kuna ütles, et hakkas autos alkoholi tarbima pärast avarii tegemist. Foto: Videokaader

Politsei karistas riigikogu keskerakondlasest liiget Dmitri Dmitrijevit selle eest, et ta põhjustas talvel autoga liiklusõnnetuse ja ütles, et hakkas pärast seda alkoholi tarvitama, 1000-eurose rahatrahvi ja juhtimisõiguse peatamisega neljaks kuuks.

Põhja prefektuur karistas Dmitrijevit väärteo korras liiklusõnnetuse põhjustamise eest rahatrahviga ja lisakaristusena juhtimisõiguse peatamisega.

Karistusregistrist nähtub, et Dmitrijev pidi nii õnnetuse põhjustamise kui ka pärast seda alkoholi tarvitamise eest tasuma kokku 1000 eurot trahvi ja jääb jalameheks kokku neljaks kuuks. Dmitrijevi karistusotsus jõustus täna.

Subaru Legacy roolis olnud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Dmitrijev sõitis 7. jaanuaril kella 1.02 ajal Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kände. Kiirabi viis alkoholijoobes Dmitrijevi seejärel Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kuna ekspertiis tuvastas avarii teinud riigikogu liikmel Dmitri Dmitrijevil enam kui 1,5-promillise joobe, algatas prokuratuur saadiku suhtes kriminaalmenetluse. Peagi tuli kriminaaluurimine siiski lõpetada, kuna Dmitrijev väitis kohtueelsel menetlusel, et tarvitas alkoholi pärast liiklusõnnetusse sattumist. Küll aga menetles politsei juhtumi lõpuni väärteo korras.

Liiklusseaduse paragrahvi 226 järgi karistatakse liiklusõnnetuses osalenud juhti alkoholi, narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamise eest vahetult pärast õnnetust kuni selle asjaolude väljaselgitamiseni sündmuskohal rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (1200 eurot) või arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheksateistkümne kuuni.

Lisakaristusena võib kohus või kohtuväline menetleja selle süüteo eest karistada veel sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kolmest kuust kuni üheksa kuuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles