Alaealine purjus noormees otsustas Aegna saarelt mandrile ujuda (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna saar.
Aegna saar. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Piirivalvurid aitasid pühapäeva varahommikul kaldale purjus noormehe, kes otsustas Aegna saarelt mandrile ujuda.

Kella 5.10 paiku sai merevalvekeskus teate, et Prangli saarelt liigub Rohuneeme sadama suunas kaater ühe inimesega pardal. Teatest selgus, et mees on eksinud. Koheselt suunati Tallinna kordoni piirivalvekaater alust piirkonda otsima.

Otsingute käigus avastati hoopiski veest inimene, kes kivi peal seistes abi ootas.

Noormees aidati kaatrisse ja tema kontrolli käigus selgus, et tegemist on 17-aastase noormehega, kes enne ujumist tarvitas alkoholi. Mees oli vees T-särgi ja aluspesu väel, kõik enda ülejäänud riided ja dokumendid oli ta jätnud Aegna saarele, kus ta olid sõpradega aega veetnud.

«Noormehe sõnul oli ta hakanud Aegna saarelt mandrile ujuma, kuid väsis ära ja jäi kivi peale puhkama. Ta ei osanud öelda, kui kaua ta vees oli, kuid meedikud toimetasid mehe alajahtumise tunnustega haiglasse,» sõnas Tallinna kordoni merevalveteenistuse vanem Toomas Lindjärv.

Lindjärve sõnul on tegemist õnneliku lõpuga juhtumiga, kus noormeest märgati ja talle tuldi appi. «Samas peame aga taaskord meelde tuletama, et igas seltskonnas peaks alati olema üks kaine inimene, kes tähelepanelikult jälgiks, et ükski alkoholi tarvitanud inimene ei läheks ujuma ega riskiks enda eluga. Alkoholi tarvitanuna hinnatakse tihtipeale enda võimeid üle ja võetakse mõttetuid riske,» lisas ta.

Alaealise noormehe suhtes alustati väärteomenetlus seoses alkoholi tarvitamisega.

Pärast noormehe üleandmist meedikutele jätkasid piirivalvurid kaatri otsingutega. Hiljem selgus, et kaatrit juhtinud mees leidis ise tee sadamasse ja temaga oli kõik korras.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles