Kohus mõistis tuttava mõrvanud naise ja mehe pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvar Jana Oja (keskel).
Mõrvar Jana Oja (keskel). Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus määras pika vangistuse mehele ja naisele, kes mõrvasid tuttava naise viimase poja silme all.

Kohtu hinnangul on 35-aastase Jana süü mõrvas, mõrvakatsele kaasaaitamises ja varguses tõendatud ning tal tuleb selle eest kanda 15 aasta pikkune vangistus. 28-aastane Toomas jäi süüdi mõrvas, mõrvakatses ja varguses ning kohus määras talle selle eest samuti 15 aasta pikkuse vangistuse.

Eelnevalt oli prokurör nõudnud Janale 18 aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust ning Toomasele 16 aasta, ühe kuu ja üheksa päeva pikkust vangistus. Kaitsjad palusid nende kaitsealuste süü mõrvalt tapmiseks ümber kvalifitseerida ja mõista Janale maksimaalselt kaheksaaastane ja Toomasele maksimaalselt kuueaastane vangistus. 

Süüdistuse järgi  läksid Jana ja Toomas 24. juunil Tallinnas Energia tänavale oma hilisema ohvri koju, et viimaselt aru pärida, kas ta on suhelnud Jana elukaaslasega. Kohapeal osutus info tõeseks ning armukadedushoos Jana esmalt lõi kannatanut ning seejärel asus teda kägistama. Samal ajal ulatas Toomas Janale kannatanu kägistamiseks ja lämmatamiseks vajalikke esemeid ja takistas kannatanu korteris viibinud pojal abi kutsumast, võttes ära ta mobiiltelefoni.  

Pärast kannatanu surma eemaldas Toomas korterist suitsuanduri ning süütas mõrvatud naise all olnud lina põlema. 

Lisaks süüdistatakse neid ka selles, et pärast kannatanu mõrva kihutas Jana Toomast kuriteo varjamise eesmärgil tapma kannatanu poega ning ulatas selleks ka Toomasele noa. Kannatanu pojal õnnestus end siiski kaitsta.  Lisaks süüdistatakse nii Janat kui Toomast ka varguses ning Janat kahes kehalise väärkohtlemise episoodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles