Parts peab Regula ostmist absurdseks ja piinlikuks (5)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Liis Treimann

Endine majandusminister Juhan Parts nimetas Tallinna Sadama tütarfirma lepingut parvlaeva Regula ostmiseks piinlikuks ja absurdseks mõttetu vanaraua soetamiseks.

«See on lihtsalt piinlik ja kuuluks nagu ulme valdkonda. Milleks on vaja seda vanarauda?» ütles Isamaa ja Res Publica riigikogu fraktsiooni liige Parts ERRi uudisteportaalile ja küsis, kas näiteks Tallinkil on mingisugune varulaev.

Partsi sõnul varjutab uute parvlaevade ostmist kahetsusväärsel kombel küll altkäemaksu vari, kuid neli uut laeva peaksid sõitma 365 päeva aastas ja poleks midagi lihtsamat, kui laevade hilinemise tõttu lihtsalt pikendada lepingut Väinamere Liinidega.

«Tuletan Eesti rahvale meelde, et riik peab parvlaevadega tegelema seetõttu, et kokku hoida ja minu algatatud sammud selles valdkonnas on võtnud väga kummalised mustrid,» tähendas Parts, lisades, et aastate jooksul saaks kapitalikulude pealt kokku hoida kümneid miljoneid eurosid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles