Eesti loobus USA pakutud transpordilennukitest (7)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sherpa C-23B+.
Sherpa C-23B+. Foto: Wikipedia.org

Eesti õhuvägi keeldus USA kingiks pakutud kahest sõjaväe transpordilennukist Sherpa C-23B+.

Põhjalikuma analüüsi tulemusel on kaalumisel alternatiivsed variandid ja Sherpasid õhuvägi praeguse seisuga kasutusse ei võta, ütles kaitseväe peastaabi pressiesindaja Roland Murof ERR.ee-le.

«Analüüsi käigus arvestatakse erinevate teguritega alates õhuväe vajadustest, tehniliste näitajate ja ökonoomsuseni välja,» selgitas Murof.

Kaitsevägi teatas nende lennukite kasutusele võtmisest 2014. aasta detsembris ning lennukid oleks pidanud Eestisse saabuma eelmisel aastal, vahendas ERR.ee.

Lennukid Sherpa on tugeva konstruktsiooniga ja vastupidavad, mis võivad kasutada ka pehme pinnakattega väikeseid lennuvälju ning võivad lennata kõikides ilmastikutingimustes.

Lisaks lennuki kolmeliikmelisele meeskonnale saab lennuvahend pardale võtta kuni 36 reisijat. Lennuki jõuseadmeteks on kaks turbopropellermootorit koguvõimsusega üle 2000 kilovati. Lennuki maksimaalne kiirus on 468 kilomeetrit tunnis ning suurim lennukaugus 1900 kilomeetrit.

Seni kasutas Eestike müüdavaid lennukeid USA maavägi. USA relvajõud on kasutanud Sherpa C-23B+ tüüpi lennukeid alates 1985. aastast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles