Uue riigilaeva Regula 45-aastane ajalugu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1997. aastal Eestisse jõudnud Regula oli tõeline innovatsioon – lehed kirjutasid koguni, et niivõrdne moodne laev võib reisijad šokki viia. Enne eestimaalaste šokeerimist oli Regula aga juba koos sõsarlaevade Ursula ja Betulaga aastaid merd teeninud ning rootslastele ja taanlastele armsaks saanud.

1971 - Regula valmib Saksmaa laevatehases Meyer Werft. Samas tehases ehitati näiteks praegu Hiiumaale sõitev St. Ola. 1980. aastal valmis samas tehases ka Estonia (Viking Sally), mis jõudis Eesti lipu alla 1993. aastal.

1. veebruar 1971 – Regula nö. lastakse vette.

Foto:
Foto: Foto: Saaremaa Laevakompanii/Saarte Hääl

7. aprill 1971 – Regula antakse üle ettevõttele Linjebuss International

19. aprill 1971 – hakkab sõitma liinil Helsingborg (Rootsi) – Helsingør (Taani)

1980. - laev läheb ettevõtte Scandinavian Ferry Lines alla (Linjebuss International järeltulija, tänapäeva Scandlines)

märts 1985 – Ümberehitustööd

oktoober 1991 – Regula läheb ettevõtte SweFerry AB alla

27. mai 1996 – viimast päeva liikluses, hiljem seisab Helsingborgis

1. aprill 1997 Regula ostab Saaremaa Laevakompanii. Regulast saab esimene suurem laev, mis hakkab Eestis saarte vahet sõitma. Saaremaa Laevakompanii toob järgnevatel aastatel liinidele veel neli suurt parvlaeva: Ofelia, Scania, Viire ja St.Ola.  

1997 – Ümberehitamine

1. juuni 1997 – hakkab sõitma liinil Virtsu-Kuivastu

Regula läheb liinile - linti lõikavad läbi Saare maavanem Jüri Saar, peaminister Mart Siimann ja Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Saaremaa Laevakompanii/Saarte Hääl
Regula läheb liinile - linti lõikavad läbi Saare maavanem Jüri Saar, peaminister Mart Siimann ja Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Saaremaa Laevakompanii/Saarte Hääl Foto: Saaremaa Laevakompanii/Saarte Hääl

27. juuli 2016 - Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad kinnitas, et sõlmis lepingu Vjatšeslav Leedo ettevõtte Saaremaa Laevakompaniiga parvlaeva Regula ostuks.

Allikas: http://www.faktaomfartyg.se/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles