Leedo: Parts ja Palo peaksid nurgas häbenema (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo.
Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter

Ärimees Vjatšeslav Leedo ütles intervjuus talle kuuluvale ajalehele Saarte Hääl, et poliitilise kasu korjamise asemel peaksid toimiva Väinamere laevaliikluse lammutajad, endised majandusministrid Juhan Parts ja Urve Palo nurgas häbenema.

Ütle ausalt, kas Regula oli sinu elu parim tehing? Meenutame, et 20 aastat tagasi ostes oli aluse hind 35 miljonit krooni ehk veidi üle kahe miljoni euro.

Nii ja naa, firma jaoks on tehing korralik. Kuid kindlasti oleks tehing veelgi parem olnud minister Partsu ajal. Usun, et siis oleks Regula eest ka kümme miljonit saanud, sest vanarauaks kõlbava jäälõhkuja Botnica eest oli ta nõus 50 miljonit eurot maksma.

Mida kostad Juhan Partsi tänase sõnavõtu peale?

Tema ju koos Paloga tänase pehmelt öeldes riigile ja rahvale naeruväärse situatsiooni arhitekt ongi. Ja julgeb tagantjärgi veel sõna võtta, et Regula tehing ja kõik sellega kaasnev on jama.

Tegelikult lahendame koostöös tänase ministri Kristen Michali ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga probleeme, mis on alguse saanud eelmiste ministrite Palo ja Partsi ajal.

TS Laevade juht Kaido Padar ütles, et tema oleks valmis lepingu maksumuse välja ütlema, kuid tehingu teine osapool peab selleks kõigepealt oma heakskiidu andma. On sul huvi Regula müügihind avaldada?

Mul ei ole oleks selle vastu mitte midagi, kuid just härra Padari nõudmisel sai notari juures lepingusse lisatud konfidentsiaalsuse nõue, mida ma rikkuda ei saa. Kui Padar nüüd ajakirjanduses ütleb, et minust hinna väljaütlemine sõltub, siis ei saa ma sellest hästi aru. Minu arust võiks härra Padar üldse vähem jutustada ja töö tegemisele keskenduda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles