Ilmateenistus andis kuuele maakonnale äikesehoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ilmateenistus hoiatab, et öösel on mitmel pool oodata äikest, millega kaasnevad kohati tugevad tuulepuhangud.

Ilmateenistus andis neljapäeva õhtupoolikul teise astme tormihoiatuse kaheksale maakonnale. Saare-, Rapla-, Järva- ja Pärnumaale kehtis esimese astme hoiatus. Hilisõhtul tühistas ilmateenistus teise astme hoiatused ning kella 22.30 seisuga on esimese astme hoiatus antud Lääne-Viru, Ida-Viru, Järva, Jõgeva, Viljandi ja Valga maakondadele. See tähendab, et ilm võib olla teatud olukordades ohtlik ning soovitatav on jälgida edasist ilmaprognoosi.

Kollane värv tähistab esimese astme hoiatust. Allikas: Ilmateenistus
Kollane värv tähistab esimese astme hoiatust. Allikas: Ilmateenistus Foto: ilmateenistus

Ilmateenistuse teatel liigub täna üle Eesti madalrõhulohk ühes tihedate vihma- ja äikesepilvedega. Äikesepilved jõuavad pärastlõunal Edela-Eestisse ning levivad edasi kirde suunas. Äikesega kaasnevad kohati vihmavalingud ja tuulepuhangud, välistatud pole ka rahehood. Tugevamaks võib äike kujuneda õhtul Lõuna- ja hilisõhtul Ida-Eestis.

Soomest kirde suunas eemalduva madalrõhkkonna järel sajab reedel mõnes paigas veel hoovihma. Selleks on suurem tõenäosus Eesti ida- ja kirdeservas. Päeva peale aitab taeva selgemaks muuta Eesti kohal tugevnev kõrgrõhuhari. Mõõdukas läänekaaretuul toob veidi jahedamat õhku ja päevamaksimumid jäävad 25 kraadist juba madalamale.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles