Pildid: uus parvlaev Leiger teeb praegu käigukatsetusi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Leiger merekatsetustel.
Parvlaev Leiger merekatsetustel. Foto: TS Laevad

Türgis laevatehases Sefine valmiv uus parvlaev Leiger tegi täna ja eile merel käigukatsetusi.

Veebileht Marinetraffic näitab praegu, kuidas Eesti lipu all sõitev Leiger Istanbuli lähedal Marmara merel kiirusel 11 sõlme ringi sõidab ja teeb n-ö proovisõite ehk käigukatsetusi.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevade juht Kaido Padar ütles, et praegu nad Leigeriga seonduvat rohkem ei kommenteeri, kuid tõsi on see, et Leiger vees ilusti sõidab ja laev on sisuliselt valmis.

Padar rõhutas, et TS Laevad töötab parvlaevade Eestisse toomise nimel iga päev seitse päeva nädalas. «Kohe kui lahendused on teada, me sellest ka avalikkust teavitame. Me oleme valmis kõige mustemaks stsenaariumiks,» kinnitas ta.

Padar tõdes, et olukord piletisüsteemi arendamisel on hetkel samuti närviline. «Me oleme valgusfoori vaates n-ö kollases faasis. Just tulin juhtkomitee koosolekult, istusime partneritega maas. Testid käivad, igasugused seadmed on tarnitud,» selgitas ta.

Piletimüük uues süsteemis algab 1. septembril. «See on selle aasta Eesti üks suuremaid IT-projekte. See on seotud ka manuaalsete süsteemidega – see peab panema tõkkepuud käima, samal ajal pileteid müüma jne. See on väga suur väljakutse meile kõigile,» rääkis Padar ja lisas: «Loodame, et kõik toimib lõpuni.»

Parvlaev Leiger hakkab reisijaid teenindama Rohuküla-Heltermaa liinil.

Nimi Leiger pärineb Hiiumaa müütilistest hiiumuistenditest, kus keskne kangelane oli Leiger. Hiidlaste vägilane Leiger oli Suure Tõllu vennapoeg. Rahvapärimuse järgi tulnud Leiger kord jala Saaremaalt Hiiumaale. Meres oli neli sülda vett, aga Leiger tulnud ikka läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles