Michal: sadam peab augusti jooksul laevade osas esitama plaani B (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul peab sadam olema augusti alguseks-keskpaigaks olema parvlaevade hilinemise korral valmis esitlema plaani B.

Michali sõnul olid alguses ootused laevade valmimise osas veidi kõrgemad ja täna tuleks kõiki neid ootusi veidi allapoole tuua. «Täna me tegelikult teame seda sama, mida teadsime algusest peale, et sadamal peab olema korralik plaan B, kui mingite sündmuste tõttu peaksid uued laevad hilinema,» rääkis ta valitsuse pressikonverentsil.

«Peavad olemas olema ka varulaevad. Tänaseks on sadam ühe uue laeva omandanud,» sõnas ta. Michal nimetas Regula ostu varulaevaks majanduslikult mõistlikuks, kuna tegemist on eelkõige seisva laevaga.

«Sadam peab olema võimeline augusti alguseks-keskpaigaks esitlema plaani B,» ütles Michal, lisades, et ettevõte peab jõudma kokkulepeteni, et selle hetkeni kui uued laevad tulevad, oleks inimeste vedu tagatud. Michal nimetaks ka positiivseks, et praegu suudab sadam teha koostööd praeguse vedajaga.

Kui palju varulaevade hankimine võiks sadamale lisakulusid põhjustada, on Michali sõnul veel vara öelda. «See on sadama äriplaan ja äririski osa, maksumaksjale see kallimaks ei lähe,» ütles ta, lisades, et sadamal on õigus tehastelt hilinemise tõttu raha sisse nõuda laevatehastelt.

Michal märkis, et kui mõni laev peaks hilinema kvaliteedinõudmiste tõttu, siis parem hilinegu laevad kuu-kaks, või nad on kuskilt ebakvaliteetsed.

Postimees kirjutas neljapäeval, et Türgi ja Poola laevatehastest tellitud neljast uuest parvlaevast jõuab tähtajaks ehk 1. oktoobriks heal juhul liinile vaid üks parvlaev, mistõttu riik otsib võimalusi esialgu Vjatšeslav Leedolt opereerimisteenust osta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles