Rõivas: Saaremaa ühinemine üheks omavalitsuseks oleks musternäidis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõivas Saaremaal.
Rõivas Saaremaal. Foto: Ave Tampere

Kohtumisel Saaremaa omavalitsusjuhtidega ütles peaminister Taavi Rõivas, et kogu Saaremaa üheks suureks omavalitsuseks liitmine oleks igati loogiline ja tunnustust väärt samm. 

«Sellise suurliitmisega oleks Saaremaal võimalus olla eeskujuks kogu riigile, sest siis oleks tegu esimese kogu maakonna ulatuses tekkiva omavalitsusega,» ütles peaminister Rõivas, kes lisas, et ühtsest Saaremaast jääksid praeguste plaanide järgi välja vaid Muhu ja Ruhnu saared.  

Peaministri sõnul tuleb kohalikke omavalitsusjuhte kindlasti sellise algatuse eest tunnustada, aga ka riigi poolt toetada. «Oluline on, kuidas tagada teenuste kättesaadavus,» rõhutas peaminister pärast kohtumist Saaremaa valla ja linnajuhtidega. 

«Üldjoontes peaksime liikuma selle poole, et kodanik ei peaks teenuste kätte saamiseks kabinetiuksi kulutama, vaid saaks võimalikult palju ära teha e-teenusena. Küll on ka valdkondi, kus ei ole võimalust digitaalselt asju ajada - näiteks sotsiaalhoolekandes.» 

Rõivase sõnul on Saaremaal näidatud initsiatiivi võtmisega head eeskuju juba 2014. aastal, kui ühinesid Kaarma, Kärla ja Lümanda vallad ning moodustati Lääne-Saare vald.

Haldusreform oli ligi poolteist tundi kestnud arutelu keskne teema, mille kõrval tõstatus ka praamiühendus mandriga. «Ei ole kahtluski, et ühendus saarte ja mandri vahel peab toimima tõrgeteta nii reisijate kui ka kaubaveo osas,» ütles Rõivas, lisades, et teenus peab olema kvaliteetne.

Peaminister Rõivas alustas Saaremaa ringkäiku sõnavõtuga VIII Läänemere ajaloopäeval. Homme kohtuv Rõivas Saaremaa ettevõtjatega ja külastab väikelaevaehituse kompetentsikeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles