Ruhnu purjus poodnik toodi koos kaaslasega Kuressaarde kainerisse (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
poepidaja Vitali Gerne.
poepidaja Vitali Gerne. Foto: Lauri Kulpsoo

Ruhnu saarelt toodi kolmapäeval Kuressaarde kaks joobes meest, neist üks pikalt vallavanema vastu hammast teritanud poeomanik Vitali Gerne.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesmendi sõnul sai politsei kolmapäeval kella 18 paiku teate, et Ruhnu saarel käituvad häirivalt ja ohtlikult kaks joobes meesterahvast. Saarele saadeti politseipatrull, kes toimetas Kuressaarde kainenema kaks meest vanuses 59 ja 42, kirjutab Saarte Hääl.

Ruhnu abipolitseinikust vallavanem Jaan Urvet sõnas, et tegemist oli kohaliku poepidaja Vitali Gerne ja ühe teise meesterahvaga. Kohal oli ka TV3 reporter Katrin Lust.

Vallavanema sõnul on kohaliku poepidajaga jamad kestnud juba aastakümneid, kuid siiamaani ei ole veel midagi ette võetud. Tema väitel olid mehed öö läbi joonud ja lõpuks tekkis poepidajaga sõnasõda. Väidetavalt oli ühe mehe joove küll minimaalne ja põhiprobleemiks oli siiski Vitali Gerne.

Urveti ja Gerne vahel valitsevad pikemat aega mitte just kõige sõbralikumad suhted. Poepidaja süüdistab vallavanemat näiteks raha kõrvalepanemises ning on muserdatud asjaolust, et tema kui koguduse laekuri käest võeti ära kiriku võtmed.

Deliiriumi seisundis said sädemetest leegid ja asi jõudis reaalsete ähvardusteni tappa ja põlema panna. Vallavanem lisas, et joobes mehed sõitsid autoga mööda saart ringi ja saarte elanike jaoks tekkis ohtlik olukord. Suur mure oli vallavanemal laste pärast, keda saarel suvisel ajal olevat rohkem kui tavaliselt.

Sõnasõja peale kutsuti kohale ka vallavolikogu esimees Heikki Kukk, kes tunnistajate sõnul lubas purjus mehed vette viia. Vallavanem selgitas, et pealtnäha ähvardusena kõlanud fraas oli mõeldud ettepanekuna joobnud meestel ühe suplusega kainemaks saada.

Eile hommikul käidi ka politseis nähtu kohta tunnistusi andmas, aga kuna juhtumi menetlus alles käib, ei ole neil TV3 reporteri Katrin Lusti sõnul lubatud nähtut kommenteerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles