Tabel: millistes Eesti paikades on pruudipõud tõsine probleem? (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolga-Jaanis, Taheval ja Alajõel elavatel noortel vallalistel meestel ei ole just kuigi kerge endale kaaslast leida, sest noori naisi elab neis kohtades palju vähem.

Statistikaameti abiga vaatasime peale kõige värskematele andmetele ja otsisime välja omavalitsused, kus pruudipõud näib kõige tõsisem probleem olevat. Võrreldud on 20-39-aastaste naiste ja meeste arvu kohalikes omavalitsustes 2016. aasta 1. jaanuari seisuga.

Tõsi, nagu allolev tabel ka näitab, on suurim erinevus väikestes omavalitsustes. Statistikaameti vanemanalüütiku Alis Tammuri sõnul ongi probleem suurem just Tallinnast ja Tartust väljaspool. Noored naised kolivad suurematesse linnadesse ennekõike kõrgkooli või töökoha tõttu.

Ka käesoleva aasta algusest pärinevad andmed annavad Tallinnas elavatele vallalistele meestele põhjust rõõmustamiseks - pruudipõuda pealinnas pole. 20-39-aastaseid naisi on meestest ligi 5000 võrra enam.

Ka ülikoolilinnas on noori naisi meestest rohkem. Kui aasta algul oli Tartus umbes 12 500 noort meest, siis samas vanuses naisi oli ligi 2000 võrra rohkem.

Loe lisaks: Halb uudis vallalistele noormeestele: siseränne viib maapiirkondadest vähesedki pruudikandidaadid

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles