Nädal lõpeb sooja ilmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Nädal lõpeb sooja ilmaga ning laupäeval enne vihmahoogu võib õhutemperatuur tõusta veel kohati 25 kraadini.

Esmaspäeval võib meid rohke vihma ja äikesega üllatada uus osatsüklon, mis tekib Ukraina või Poola kohal. Selle järel on ilmakujundajaks Skandinaavia või Soome kohal olev madalrõhuala, mis pakub läänekaare tuuli ja peamiselt päevasel ajal hoogsadusid. Õhutemperatuur langeb augusti alguse normilähedaseks, ent nädala lõpul võib ilm jälle kuivem ja soojem tulla.

Laupäeval laieneb Skandinaaviast Eesti kohale madalrõhuala serv. Mitmel pool sajab hoovihma, sajuvõimalus on suurem pärastlõunal. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Sooja tuleb 20–25 kraadi.

Pühapäeval määrab ilma Skandinaavia kohal peatuva madalrõhuala serv. Öösel sajab kohati hoovihma, päeval on sajuhoogusid sagedamalt ja võib olla ka äikest. Edelatuul tugevneb ja puhub põhjarannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on öösel 12–17 ja päeval 18–23 kraadi.

Esmaspäeval liitub vana tsükloniga uus osatsüklon, mis tekib tõenäoliselt Lääne-Ukraina kohal. Öösel sajab kohati vihma. Päeval läheb pilve ja sajule, kohati on äikest ja sadu on tugev. Öösel puhub nõrk lõunakaare tuul, päeval pöördub tuul põhjakaarde. Sooja tuleb öösel 10–16 ja päeval 17–21 kraadi.

Teisipäeval eemaldub tsüklon Laadoga poole ja sajuvõimalus kahaneb. Päeval satub Eesti aga taas Skandinaavial püsinud madalrõhuala serva ning hoovihmade tõenäosus kasvab. Puhub mõõdukas edelatuul. Sooja tuleb öösel 11–16 ja päeval 18–22 kraadi.

Kolmapäevaks jääme põhjapoolse madalrõhuala ja lõuna pool kujuneva kõrgrõhuala piirile ning hoovihmade võimalus mõnevõrra väheneb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja tuleb öösel 9–15 ja päeval 19–22 kraadi.

Neljapäeval-reedel tekib ja tugevneb Ukraina ja Valgevene kohal kõrgrõhuala. Samal ajal süveneb Briti saarte kohal madalrõhuala. Läänemere kohal pöördub õhuvool lõunasse ja algab soojema õhu sissetung. Kohati võib sadada vähest vihma. Öösiti on sooja 12–17 ning päeval 20–25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles