Seeder nimetas vabatahtlikku haldusreformi absurdseks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder arvab, et kõige raskem aeg põllumajanduse jaoks pole veel möödas, vaid saabub kevadel, kui põllumeestel tuleb hakata väljaminekuid tegema.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder arvab, et kõige raskem aeg põllumajanduse jaoks pole veel möödas, vaid saabub kevadel, kui põllumeestel tuleb hakata väljaminekuid tegema. Foto: Liis Treimann.

Vabatahtlik haldusreform oleks tõeline Eesti «Nokia» ja sama absurdne kui vabatahtlik rahareform, leiab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Seeder lisas intervjuus ajalehele Sakala, et kõikides Euroopa Liidu riikides on aegade jooksul läbi viidud haldusreformid ja üheski riigis ei ole see õnnestunud vabatahtlikkuse alusel.

«Isamaa ja Res Publica Liit peab terviklikku ja ühtsetel alustel ning kodanikust lähtuvat haldusreformi vajalikuks aga kui poliitilist valmisolekut pole, siis ei ole mõtet ka lootusetu ettevõtmisega tegeleda ning inimesi asjatult ärritada,» lausus ta.

Seeder rääkis, et võrreldes teiste juba toimunud reformidega (näiteks omandireform, maareform, põllumajandusreform, rahareform), on haldusreform Eestis kõige rohkem uuritud, analüüsitud ja läbiräägitud reform.

Ta tõdes, et kahjuks ei ole seni selle osas saavutatud poliitilist kokkulepet ning peale üksikute vabatahtlike omavalitsuste ühinemiste ei ole midagi toimunud.

«Poliitilist kokkulepet ei ole ka praegu ja seetõttu arvan ma, et riiki tervikuna puudutav haldusreform on võimalik parimal juhul alles 2013. aastal. See on reaalsus,» nentis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles