Kohus mõistis liikluses inimese tapnud narkomaani tingimisi vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus
Viru maakohus Foto: Repro

Viru maakohus karistas kolmapäeval kahe aasta pikkuse tingimisi vangistusega meest, kes narkojoobes olles autot juhtides põhjustas hukkunuga liiklusõnnetuse.

Viru maakohus mõistis tänase kohtuotsusega 32-aastase Dmitri Linjovi süüdi sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumises, vahendas kohtu pressiesindaja

Lühimenetluse sätete kohaldamisega mõistis kohus mehele karistuseks kaks aastat vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on mõistetud üks aasta 11 kuud ja 28 päeva vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Linjov ei pane kolmeaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid.

Samuti on ta kohustatud mitte tarvitama alkoholi ja narkootikume ning peab heastama hukkunu lähedastele kuriteoga tekitatud varalise kahju summas 4542,08 eurot hiljemalt 26. novembriks 2013.

Lisakaristusena võeti Linjovilt mootorsõiduki juhtimisõigus kolmeks aastaks ära. Linjovilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud. Kohtuotsus ei ole jõustunud, apellatsiooniteate saab esitada seitsme päeva jooksul.

Süüdistuse kohaselt sõitis narkojoobes Dmitri Linjov 2008. aasta 18. augustil kella 17.55 ajal Narvas Tallinna maantee ja Tiimani tänava ristmikul otsa mopeedile, mida juhtinud naine suri liiklusõnnetuse tagajärjel kiirabiautos.

Kokkupõrge toimus kiirusel mitte vähem kui 116 kilomeetrit tunnis ning Linjov ületas asulas maksimaalselt lubatud sõidukiirust rohkem kui kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles