Saaremaa kolm valda ei saanud peaministrilt erikohtlemiseks lootust (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Saaremaa omavalitsusjuhtidega kohtunud peaminister ei andnud erilist lootust, et pärast haldusreformi võiks jääda ka vähem kui 5000 elanikuga omavalitsusi, välja arvatud saarelised omavalitsused.

Saaremaa kui üheks omavalitsuseks saamise suhtes on läbirääkimised käinud juba pikalt, samas käisid Ida-Saaremaa viie valla vahel ka paraleelsed läbirääkimised, et moodustada Ida-Saare vald, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Eelmisel kuul ütlesid aga kaks neist - Valjala ja Laimjala vallad - et nemad jätkavad läbirääkimisi siiski ainult n-ö. ühe suure Saaremaa omavalitsuse moodustumiseks.

Järelejäänud kolm valda ehk Leisi, Orissaare ja Pöide tahaksid nüüd saada valitsuselt erisust Ida-Saare valla moodustamiseks, sest nende kolme valla elanike arv jääb alla 5000.

Haldusreformi kava näeb aga ette, et pärast haldusreformi peaks omavalitsuses elama vähemalt 5000 elanikku. Peaminister Taavi Rõivas kolmele vallale erisuse suhtes erilisi lootusi ei andnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles