Politsei näeb Paide haldusfirmas võimalikku huvide konflikti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler näeb võimalikku huvide konflikti Paide linna asutatud SA Paide Haldus tegevuses, kuna suur osa linnavolikogu liikmeid kuulub sihtasutuse nõukogusse.

Ombler kirjutas Paide linnavalitsusele märgukirja, milles tõi välja, et tänavu 24. märtsi linnavolikogu istungi päevakorrast võeti maha Paide Halduse ja selle nõukogu tegevuse kontrollimise tulemuste arutamine Paide turu ehitamisel. See sai Ombleri sõnutsi võimalikuks tänu sellele, et sihtasutuse tegevuse arutamisest taandas end kuus volikogu liiget, kes on ise sihtasutuse juhtimisega seotud, mille järel võttis revisjonikomisjon kontrolli tulemuste menetlemise eelnõud tagasi.

Ombleri sõnul ei näi olevat probleemiks volikogu liikmete kuulumine nõukogusse, küll aga volikogu liikmete rohkus sihtasutuse nõukogus. Vastavalt linna kodulehel toodule on juuni seisuga viis linnavolikogu liiget sihtasutuse nõukogus ja see moodustab ligi neljandiku Paide linnavolikogust. See võib Ombleri sõnul takistada sihtasutuse tegevuse kohta objektiivse hinnangu andmist ja seda põhjusel, et võib tekkida isikute endaga seotud küsimustes huvide konflikt.

Ombler tegi linnavalitsusele ettepaneku SA Paide Haldus nõukogu koosseis üle vaadata, et võimalik poliitiline kallutatus ja huvide konfliktid ei kanduks SA tegevusse.

Paide linnavalitsus on seisukohal, et linnavolikogusse kuuluvad SA Paide Haldus nõukogu liikmed on täitnud korruptsioonivastase seaduse toimingupiirangu sätteid ja kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses sätestatud volikoguliikme kohustusi.

Samuti ei näe linnavalitsus ohtu, kui volikogu liige on samaaegselt ka linna SA nõukogu liige – nõukogu liikme määramisel on linnavalitsus lähtunud isiku asjatundlikkusest ja teadmistest SA tegevuse kavandamisel ning juhtimise korraldamisel.

Paide linnapea Siret Pihelgase sõnul peaks Ombler ehk tegema ettepaneku kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmiseks selliselt, et volikogu liikmel on keelatud olla kohaliku omavalitsusüksuse asutatud sihtasutuse või äriühingu nõukogu liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles