Ida prefektuuri välijuht Ida-Virumaa traagilisest avariist: õnnetus oli «puhas juhi süü» (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Ida-Virumaal kolme inimese surmaga lõppenud õnnetusse sattunud autot juhtinud 27-aastane mees põgenes täna öösel Kohtla-Järvelt Ida-Viru keskhaiglast, kuid politsei sai ta pärastlõunal Jõhvis kätte.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles Postimehele, et politsei sai põgenenud mehe kätte umbes kella 13.45 ajal Jõhvis.

Haiglast põgenenud mees juhtis autot, mis põrkas eile õhtul Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas kokku liinibussiga ja põhjustas kolme noore inimese surma.

Ida prefektuuri välijuht: juht on liiklushuligaan

Ida prefektuuri politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse välijuht Pavel Reškin ütles Postimehele antud intervjuus, et õnnetus oli «puhas juhi süü».

«See, mida ta tegi, viiski sellele traagilisele tagajärjele,» ütles Reškin. «Ta sõitis tanklast välja, tegi paremat pööret ja ei arvestanud oma sõidukogemusega ning ilmastikutingimustega, mille tagajärjel auto libises tagaosaga vastassuunavööndisse, kus toimus kokkupõrge bussiga.»

Reškin ütles Postimehele, et haiglast põgenenud ja taas tabatud 27-aastane mees on ka varem olnud politsei huviorbiidis.

Politsei: mees on korraldanud ebaseaduslikke driftimisvõistlusi

«Juht on liiklushuligaan, ütleme niimoodi,» jätkas Reškin. «Ta on pidevalt meie huviorbiidis olnud just driftimisega, see oli tema lemmikteema.» 

«Paraku on nii, et tänasel päeval on see (driftimine - toim.) väga populaarne ja antud juht on ka siin tuntud driftija.»

Mees on ise korraldanud ebaseaduslikke driftimisvõistlusi Ida-Virumaal ja käinud üle Eesti taolistel üritustel, rääkis Reškin.

Reškin ei osanud öelda, mitu korda on mees varasemalt politsei käest karistada saanud. «Aga ikkagi piisavalt palju ja kahjuks need kõik karistused ei andnud positiivset tulemust, et ta muudaks oma käitumisstiili.»

Mees viibib praegu Jõhvi arestimajas

Reškin ütles, et mees viibib praegu Jõhvi arestimajas. «Meie jälitajad ja uurijad tegid tööd täna keskpäevani ja lõpuks see inimene on kinni peetud.»

«Tahaks öelda autojuhtidele, et mõelge, mida te teete,» jätkas Reškin. «Kui teil on kaasreisijad, seda enam. Ärge palun riskige nii kaasreisijate kui enda eludega. Nüüd on väga kurb situatsioon juhtunud ja me avaldame kaastunnet lähedastele.»

Õnnetus juhtus Tallinna–Narva maantee 125. kilomeetril Koogu külas, politsei sai teate liiklusõnnetusest kella 20.55 paiku.

Esialgsetel andmetel kaotas 27-aastane mees tanklast välja sõites ja parempööret sooritades oma BMW üle kontrolli ning libises auto tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud paraku kokkupõrget vältida.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal BMWs kaasreisijatena viibinud 20-aastane naine ja 21-aastane mees.

Sündmuskohalt toimetati haiglasse 27-aastane BMW roolis olnud mees ja kaasreisijana autos viibinud 21-aastane naine. Arstidel ei õnnestunud haiglasse viidud naise elu päästa ja ta suri täna varahommikul.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles