Eestis viibinud Poola üksus suundus Leetu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis viibinud Poola üksus suundus Leetu. Foto on illustratiivne.
Eestis viibinud Poola üksus suundus Leetu. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Juulis 1. jalaväebrigaadi Jõhvi linnakus paiknenud Poola kaitseväe kompanii suundus pühapäeval Leetu, et harjutada koostööd Leedu kaitseväega.

«Teie siinolek täitis kahte eesmärki. Üks neist oli poliitiline, NATO juhtide tasemel kokkulepitud julgeolekumeede ning teine, kuid mitte vähem tähtis, inimlik. Sest ainult läbi vahetu suhtlemise ning koostegutsemise saame me tõeliselt tugevateks liitlasteks, kes vajadusel tegutsevad koos kui üks tervik,» ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann reedel Jõhvi linnakus peetud lõpurivistusel.

5. jalaväekompanii ülem kapten Krzysztof Ilnicki tänas Jõhvi linnaku kaadrikaitseväelasi sooja vastuvõtu eest. «Minu alluvad ja mina nautisime siin oldud aega ja teiega suhtlemist. Meil on siiralt hea meel saada tuttavaks nii riigi kaitsjatega kui ka nendega, keda vajadusel kaitsma hakkame,» ütles Ilnicki.

Poola kaitseväelaste lõpurivistusel osalesid kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonel Aivar Kokka, 1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann ning Viru jalaväepataljoni kaitseväelased.

Poola kaitseväe 17. motoriseeritud jalaväebrigaadi 7. motoriseeritud jalaväepataljoni 5. jalaväekompanii ligi 150 sõdurit viivad kolme kuu vältel väljaõpet ja koostööharjutusi läbi kõigis kolmes Balti riigis.

Poola üksus tuli Eestisse Lätist, kus nad osalesid õppusel Saber Strike ning erinevatel USA ning Läti kaitseväelaste ühisharjutustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles