Politsei ei jätka Tallinna lennujaamas tugevdatud valvet

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas olid nädal aega suurendatud politseijõud.
Tallinna lennujaamas olid nädal aega suurendatud politseijõud. Foto: Erik Prozes

Eelmise nädala algul ähvarduse tõttu tugevdatud valve alla võetud Tallinna lennujaamas on tänaseks tavapärane olukord taastunud ja lisapatrulle seal enam ei ole.

«Oleme endiselt valmisolekus, kuid ei näinud vajadust hoida lennujaamas täiendavaid kiirreageerimispatrulle,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Postimehele.

Tallinna lennujaam võeti tugevdatud valve alla pärast seda, kui ööl vastu eelmise nädala esmaspäeva helistas lennujaama ja kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsunud mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Helistaja rääkis inglise keeles ning kõne tuli Eesti mobiilinumbrilt ja Eesti territooriumilt.

Kohe pärast telefonikõne saamist kontrollis politsei täiendavalt Tallinna lennujaama ja väljuvate lendude ohutust ning lennujaamas tugevdati turvameetmeid.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur. Lennuohutusvastase ründe eest süüdimõistmisel saab karistada rahalise karistuse või kahe- kuni 10-aastase vangistusega.

Kaitsepolitsei pressiesindaja ütles täna, et uurimine jätkub. Tema sõnul töötatakse edasi selle nimel, et ähvarduse teinud inimene kindlaks teha ja ta vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles