Nordic Tsement püüab Eesti ülejääki Venemaale müüa

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kunda Nordic Tsemendi hooned
AS Kunda Nordic Tsemendi hooned Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein ütles aripaev.ee-le, et Eesti turule planeeritud mahud olid nõudlusest oluliselt suuremad ja seetõttu püüab firma ülejäägi Venemaale maha müüa.

«Meil oli niikuinii eksport Venemaale, aga nüüd on vaja Eesti ülejäägid kuhugi panna ja sellega on juba raskusi,» tõdes tegevdirektor Venemaast rääkides.

Kuigi tehas töötab praegu täisvõimsusel ja tootmist hakatakse piirama alles aasta lõpus, on Einsteini sõnul peamine probleem see, et ei ole kellelegi toodet eksportida.

«Meie naaberturud ümberringi on ka natukene samas olukorras,» selgitas ta.

Tema sõnul oli neil korralik müük Soome, aga nüüd Soome enam nii palju ei vaja, õnneks läheb Lätis praeguseni veel üsna hästi.

Aripaev.ee küsimusele, kas aasta lõpus ees ootav tootmise vähendamine kolmandiku võrra firmajuhid ka töötajaskonna vähendamise kallale ajab, vastab ta, et seda see kindlasti ei tähenda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles