Kaljurand rääkis Euroopa Nõukogu peasekretäriga olukorrast Türgis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: SCANPIX

Välisminister Marina Kaljurand rääkis täna Euroopa Nõukogu peasekretäri Thorbjørn Jaglandiga olukorrast Türgis ja Jaglandi Türgi visiidist.

«Suure arvu ohvreid nõudnud riigipöördekatse väärib vaid hukkamõistu. Loodan, et Türgi suudab põhiseadusliku korra taastada kiiresti ja rahumeelselt,» ütles Kaljurand vestluses Jaglandiga.

Kaljurand rõhutas, et uurimine ja õigusemõistmine Türgis peab toimuma täielikult kooskõlas õigusriigi põhimõtetega.

Välisministri sõnul on Jaglandi visiit Türki vajalik ja õige samm. «On oluline säilitada Türgiga otsedialoog kõrgeimal tasemel ning saada võimalikult täpset infot meetmetest, mida riik kavatseb rakendada kehtestatud hädaolukorras,» ütles Kaljurand.

Samuti lepiti kokku, et Jagland tutvustab visiidi tulemusi selle järgselt Kaljurannale telefoni teel ja EN liikmesriikide alalistele esindajatele Strasbourgis 5. augustil toimuva informaalse kohtumise käigus.

Euroopa Nõukogu peasekretär Thorbjørn Jagland viibib Türgis 3.-4. augustil. Ta kohtub visiidi raames Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani, peaministri Binali Yildrimi, välisministri Mevlüt Çavuşoğluga, justiitsministri Bekir Bozdagi ja oppositsioonierakondade juhtidega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles