Prokurör taotleb surmasõitu teinud mehe vahistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur taotleb teisipäeva hommikul möödunud nädala lõpus Aseris autoga kihutades kolm inimest surma viinud mehe vahistamist.

Kuigi juba õnnetuse järgselt sai selgeks, et 27-aastane Jaan Piim oli oma BMW rooli istudes kaine, leiab prokuratuur, et mees tuleks eeluurimise ajaks vahi alla võtta.

Ida prefektuuri kinnitusel on Piim sattunud mitu korda politsei huviorbiiti just oma sõidustiili tõttu. Meedia on välja uurinud, et tegemist on kohaliku driftijaga. Tingimisi vanglakaristuse sai Piim 2012. aastal, kui oli juhtinud autot purjuspäi. Esimese karistuse sai ta 2007. aastal kõigest 18-aastasena, kui istus ilma juhiloata autorooli. Mullu karistati Piima koguni neljal korral, põhjuseks nii kiiruse ületamine, joobes juhtimine kui ka muude liiklusreeglite eiramine. Viimane karistus – mis määrati liiklusohtliku olukorra tekitamise eest – jõustus kaks päeva enne saatuslikku õnnetust.

Traagiline õnnetus juhtus laupäeval kella 20.59 ajal Ida-Virumaal Aseri vallas Tallinna-Narva maantee 126. kilomeetril asuvas Koogu külas, kus Piim kaotas Olerexi tanklast välja sõites kontrolli enda BMW üle ning auto libises parempöördele minnes tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud paraku kokkupõrget vältida. BMW-s kaasreisijatena viibinud 21-aastane mees ja 20-aastane naine hukkusid sündmuskohal. Veel üks kaasreisija, 21-aastane naine toimetati Ida-Viru keskhaiglasse, kus ta pühapäeva varahommikul suri.

Kiirabi viis BMW juhi Ida-Viru keskhaiglasse, tema vigastused olid kerged. Liinibussis reisijana olnud 52-aastane naine sai kergemaid vigastusi ja kiirabi andis talle kohapeal esmaabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles