Savisaare kaitsja taotles lisaaega üle pooleteise kuu (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ja kaitsja Oliver Nääs.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ja kaitsja Oliver Nääs. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud ja altkäemaksu võtmises kahtlustatava Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs esitas eile riigiprokuratuurile taotluse kriminaaltoimikuga tutvumise tähtaja pikendamiseks kuni 19. septembrini.

«Lisaaja vajadus tuleneb asjaolust, et mulle ei ole veel tutvustatud riigiprokuratuuri poolt kriminaaltoimikust kõrvaldatud materjale ning kogu jälitustegevusega kogutud teavet,» teatas Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs.

Nääs taotles prokuratuurilt, et talle tutvustataks kriminaaltoimikust prokuratuuri poolt kõrvaldatud materjale ja selle aja jooksul jälitustegevusega kogutud kogu teavet. «Toimikus on ainult see, mida prokuratuur on asjakohaseks pidanud. Seal ei ole kõike,» selgitas ta Postimehele. Vandeadvokaat lisas, et kaitsjana on tal nende materjalide vastu põhjendatud huvi ning seadusest tulenev õigus nendega kohtueelse menetluse raames tutvuda.

Nääs märkis, et tõele ei vasta meedias levivad väited nagu oleks ta juba vaidlustanud teabehankega kogutud tõendite lubatavuse või et ta on otsustanud seda kindlasti kohtus teha.

«Nagu olen korduvalt avalikkusele selgitanud, saab teabehankega kogutud tõendite lubatavuse vaidlustamise otsustada alles pärast halduskohtu antud loaga tutvumist, mida mulle aga riigiprokuratuuri poolt hetkel võimaldatud ei ole,» selgitas advokaat.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas, et taotlused on prokuratuurini jõudnud. Prokuratuuril on aega kümme päeva, et taotlustele vastata.

1. augustil kukkus tähtaeg, mis oli Savisaare kriminaalasjas antud kaitsjatele kriminaaltoimikuga tutvumiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles