Prokuratuur ei andnud Savisaare kaitsjale rohkem lisaaega (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ja advokaat Oliver Nääs (vasakul).
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ja advokaat Oliver Nääs (vasakul). Foto: Eero Vabamägi

Riigiprokuratuur ei andnud altkäemaksu võtmises kahtlustatava Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea ametikohalt kõrvaldatud Edgar Savisaare kaitsjale Oliver Nääsile lisaaega toimikuga tutvumiseks. Nääsil on aega taotlusi esitada veel viis päeva.

Edgar Savisaare kaitsja taotles, et prokuratuur pikendaks materjalidega tutvumise ning taotluste esitamise tähtaega kuni 19. septembrini.

«Arvestades, et ühel korral on prokuratuur juba taotluste esitamise aega ligi kuu võrra pikendanud, ei olnud kaitsja taotlus meie hinnangul põhjendatud,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Viimane päev, mil Oliver Nääsil on võimalik prokuratuurile taotlusi esitada, on 8. august.

Nääs taotles esmaspäeval prokuratuurilt, et talle tutvustataks kriminaaltoimikust prokuratuuri poolt kõrvaldatud materjale ja selle aja jooksul jälitustegevusega kogutud teavet. «Toimikus on ainult see, mida prokuratuur on asjakohaseks pidanud. Seal ei ole kõike,» selgitas ta Postimehele.

Ta lisas, et kaitsjana on tal nende materjalide vastu põhjendatud huvi ning seadusest tulenev õigus nendega kohtueelse menetluse raames tutvuda.

Ühe korra on prokuratuur juba kolme kahtlustatava kaitsjate soovil lisaaega andnud. Algselt oli kaitsjatel aega toimikuga tutvuda 28. juunini, uus taotluste esitamise tähtaeg kukkus 1. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles