Weekendi festival toob Pärnusse politseinikud Lätist, Soomest ja Leedust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival läheneb silmanähtavalt. Droonikaader paar päeva enne suurt pidu.
Weekend Festival läheneb silmanähtavalt. Droonikaader paar päeva enne suurt pidu. Foto: Tauri Narusberg

Nädalavahetusel toimuva muusikafestivali ajal patrullivad Pärnu tänavatel lisaks Eesti politseinikele kolleegid Soomest, Lätist ja Leedust.

Patrulltegevustesse on kaasatud droon ja turvalisusel hoitakse pilku peal ajutiselt paigaldatud turvakaamerate abil.

Pärnu rannas algab neljapäeval Weekendi muusikafestival, mis vähemalt kahekordistab üheks nädalalõpuks suvepealinna elanikkonna. Sarnaselt möödunud aastale on politsei festivali ajal suurendatud jõududega inimesi abistamas ja valmis reageerima.

Seoses muusikafestivali rahvusvahelisele külastajaskonnaga on linnatänavatel patrullivate korrakaitsjate seas esindatud viis Läti, kaks Soome ja kaks Leedu politseinikku. Pärnu politseid on töisel nädalalõpul toetamas abipolitseinikud ja kolleegid teistest prefektuuridest. Sarnaselt eelmisele aastale on oluliselt suurendanud jalgsi- ja jalgrattapatrulle ranna- ning kesklinna piirkonnas.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul on möödunud aasta kogemused ja maailmas toimuvat arvesse võttes selle aasta festivaliks valmistutud oluliselt põhjalikumalt.

Muude asjade kõrval on politsei oluliselt tõhustanud tehnilist võimekust. Festivali ajaks paigaldatakse möödunud aastaga võrreldes rohkem ajutisi turvakaameraid, mille pilti ööpäevaringselt jälgitakse ja patrulltegevustesse on kaasatud droon.

«Festivalialale oleme loonud päästeameti kriisiolukordades kasutatava olmekonteineriga kõikide politseitööks vajalike tehniliste võimekustega ajutise staabi. Lisaks sellel avame seekord festivalialal inimeste abistamiseks oma telgi, kus lisaks leidude tagastamisele abistatakse ka teistes küsimustes, mis külastajatel seoses turvalisusega tekkivad. Pärnu lahes on sellel hetkel vee peal toimuval silma peal hoidmas PPA laevastiku alused,» ütles Sinimeri.

Lääne prefektuur jagab kogu festivali aja turvalisuse ja politseitööga seotud infot Facebookis ja Instagramis. Kõik Weekend festivaliga seotud politseitöö postitused on märgistatud teemaviitega #politseiweekendil2016.

Lisaks sellele on loodud eraldi üritus kaotatud ja leitud asjade tagastamiseks, millega on juba liitunud pea 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles