Notarid on seitsme kuuga sõlminud vaid 29 kooselulepingut (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kooseluseadus vastu võetu, tõid inimesed seaduse toetuseks riigikogu ette lilli.
Kui kooseluseadus vastu võetu, tõid inimesed seaduse toetuseks riigikogu ette lilli. Foto: Sander Ilvest

Notarid on käesoleva aasta algusest, mil jõustus kooseluseadus, sõlminud kokku 29 kooselulepingut.

«Meil on teada seitsme kuu seis, juuli lõpuks oli sõlmitud kokku 29 kooselulepingut,» ütles Eesti Notarite Koja tegevdirektor Eve Strang. «Notariaalsete toimingute statistikat kogutakse kvartaalselt, kuid suure  huvi tõttu sõlmitud kooselulepingute arvu vastu oleme seda täiendavalt ka pea igakuiselt välja võtnud,» lisas ta.

Notarite kojal ei ole Strangi sõnul andmeid selle kohta, kui palju lepingutest on sõlminud samasoolised ja kui palju erisoolised paarid. «Eeldame, et enamus kooselulepingutest on sõlmitud samasooliste, kuid osad siiski teadaolevalt ka erisooliste paaride vahel,» sõnas ta.

Lepingute sõlmimise dünaamika järgi sõlmiti kooselulepinguid aktiivsemalt esimeses kvartalis, kokku 20 lepingut. Teises kvartalis sõlmisid notarid kaheksa kooselulepingut.

«Endiselt on probleemiks rakendusaktide puudumine. Võimalik, et olukorra tõttu, kus kooselulepingu sõlmimine ja valitud varasuhe registrites ei kajastu ning lepingu sõlminud paaridel ei teki omavahelist  pärimisõigust,  on osad lepingu sõlmimise edasi lükanud,» tõdes Strang.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles