Purjus naisjuht põhjustas Harjumaal eile õhtul ulatusliku tagaajamise (6)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Tagaajamine.
Politsei. Tagaajamine. Foto: Videokaader

Eile hilisõhtul sõitis politsei eest ära purjus 35-aastane naisterahvas, keda politsei ajas taga mööda Pärnu maanteed ja kes sundpeatati lõpuks nn siili abil Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel.

Eile kella 23.15 paiku märkasid Lääne-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinikud kahtlase sõidustiiliga Opelit, mille juhile anti peatumismärguanne. Juht peatas sõiduki Pärnu maanteel ning esitas politseinikele oma juhiloa, mis kuulus 35-aastasele naisterahvale.

Politseinikud palusid juhil aken rohkem lahti teha ning palusid tal puhuda indikaatorvahendisse. Sõiduki uksed olid lukus, mille peale hoiatasid politseinikud juhti, et kui ta keeldub ust või akent avamast, peavad korrakaitsjad tegema seda jõuga. Seepeale vajutas naine gaasi ning asus politseinike eest ära sõitma. Politseinikud järgnesid naisele, uurides samal ajal võimalusi abijõudude kutsumiseks. Naine võttis suuna Pärnu poole ning politseinikud püsisid tal kogu aja kannul.

Oma teekonnal helistas naine kahel korral häirekeskusesse ning palus politseil lõpetada tema taga ajamine. Naine oli selgelt ärritunud ning andis ise teada, et on alkoholijoobes ega kavatse sõidukit peatada.

Naine jõudis lõpuks Märjamaale ning keeras sealt Virtsu-Kuivastu maanteele. Selleks ajaks jõudsid appi ka Haapsalu jaoskonna patrullid ning Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel sundpeatati sõiduk siili abiga. Naine keeldus indikaatorvahendisse puhumast ning seetõttu viidi ta ekspertiisiks haiglasse ja seejärel politseijaoskonda. Tema lõpliku joobe selgitab välja ekspertiis.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu:

 «Ajakriitilises olukorras peame olemasoleva info põhjal hindama kõiki asjaolusid, et olukord  lahendada ning vältida sündmuse eskaleerumist. Kuna juht oli ärritunud ning endast väljas, siis oli oht, et ta võib käituda ettearvamatult. Hilisel kellaajal, mil liiklus oli hõre, oli naine eelkõige ohtlik iseendale. Seetõttu otsustasid politseinikud oodata ära abijõud, püsides ise samal ajal naisel kannul. Kõige olulisem oli sel hetkel saada juht turvaliselt kätte ning lahendada sündmus nii, et keegi viga ei saaks. 

Juhid peavad alati hindama oma tervislikku seisundit, nii oma vaimset kui ka füüsilist valmisolekut veendumaks, et ollakse võimelised sõidukit juhtima. Kõnealune sõidukijuht poleks kindlasti tohtinud roolis olla ega andnud endale aru oma tegevuse ohtlikkusest. Siinkohal saavad abiks olla ka ümberkaudsed inimesed, kes võiksid alati takistada alkoholijoobes või ärritatuna lähedasel rooli minemast, sest liiklemine nõuab inimese täielikku keskendumist.»

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles