Olümpiamängude korraldajad eemaldasid veebilehelt väite, et Eesti liitus Nõukogude Liiduga (4)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiaküla Rios
Olümpiaküla Rios Foto: SCANPIX

Täna õhtul eemaldasid Rio olümpiamängude korraldajad ametlikult veebilehelt Eesti tutvustuse juurest väite, et Eesti liitus Nõukogude Liiduga. Selgitust «huvitava» ajalookäsitluse kohta ega vastust protestile pole Eesti veel saanud.

Veel mõned tunnid tagasi tutvustas Rio olümpiamängude ametlik veebileht tutvustab Eestit kui riiki, mis liitus Nõukogude Liiduga. Nüüdseks on väide eemaldatud ja veebileht tutvustab Eestit järgnevalt: «Esimest korda osales Eesti Pariisi olümpiamängudel aastal 1920 ja võitis kolm medalit, sealhulgas kulla tõstmises. Iseseisva riigina (ajal, mil ei kuulunud Nõukogude Liitu) on Eesti osalenud mängudel 11 korral, võites 33 medalit, neist üheksa kulda, üheksa hõbedat ja 15 pronksi.»

Tegelikult toimusid 1920. aastal olümpiamängud Belgias Antwerpenis, kus Eesti sai esimest korda iseseisva riigina tõesti kolm medalit: Alfred Neuland kulla tõstmises, Alfred Schmid hõbeda samuti tõstmises ning Jüri Lossmann hõbeda maratonijooksus.

Eesti Olümpiakomitee kommunikatsioonijuht Aivo Normak märkis, et vastuseid ja selgitust pole korraldajad Eestile veel andnud. «Küllap neil on väga kiire,» nentis ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles